објављено децембар 31, 2018

Акције у 2018. години

ЈАНУАР

Помоћ породици Мрашић
1. Прва акција ове године била је у виду гардеробе и средстава за личну хигијену за породицу Мрашић, избеглу са Косова, без сопственог крова над главом и без средстава за живот, са јединим сталним приходом у виду дечијег додатка од 2.760,00 динара.

Помоћ породици Стојковић
2. Комшије петочлане породице Стојковић из предграђа Смедерева- Петрија,скренуле су нам пажњу на изузетно лоше животне услове у којима ова породица живи и која се издржава само од дечијих додатака, јер родитељи нису радно способни.
Фондација је уз помоћ својих суоснивача успела да им обезбеди основне кућне потрепштине у виду хране, средстава за личну хигијену и кућну хемију.

ФЕБРУАР

Подршка спортистима Установе за децу и младе „Сремчица“
1. У фебруару смо потпомогли параолимпијце из Установе за децу и младе „Сремчица“ са десет комада зимских јакни за екипно путовање на светско такмичење у фудбалу и стоном тенису у Шведској- Малме.

Помоћ Стаменковић Олги
2. Путем друштвених мрежа Фондација сазнаје за Стаменковић Олгу, непокретну, болесну баку која живи у веома лошим материјалним условима, од пензије недовољне за нормално функционисање. Донирали смо јој, неопходне, пелене за одрасле.

Донација Библиотеци града Београда
3. У складу са културно- образовним циљевима Фондације „Солидарност Србије“ одлучили смо да употпунимо библиотечки фонд огранцима Библиотеке града Београда и тим поводом им донирамо неколико збирки поезије издатих од стране наше Фондације.

Донација Геронтолошком центру Земун
4. С обризом на то да су у улози суоснивача годинама у назад као драгим пријатељима наше Фондације, Геронтолошком центру у Земуну донирали смо фотеље и столове и тако им делом омогућили лакши ради и боље функционисање.

Помоћ људима на маргинама
5. Људима који живе на маргинама, они поред којих пролазимо сваки дан, а не обратимо довољно пажње да видимо колико им само ситнице живот значе. Ми смо се организовали, скували им чај и однели нешто гардеробе да бар на тренутак осете топлину која им недостаје у сваком смислу. За узврат добили смо широке осмехе и најискреније хвала, била нам је то највећа награда.
Овим путем позивамо све људе да награде себе тим осећајем, такође. Да поред њих застану на тренутак и размисле о томе да ли у том тренутку могу да помогну, било како, ситницом, која ће, будите сигурни- њима доста значити.

Донација „Свратишту за децу улице“
6. Деца су оно о чему увек бринемо највише, оно што остаје после нас, да гради лепши свет . Трудимо се да када год можемо, помогнемо најугроженијима, а пре свега њима- деци којој је живот ускратио заштиту и љубав коју су поједини пронашли у овој установи којој увек радо излазимо у сусрет.

МАРТ

Донација Установи „Прихватилиште за одрасла и стара лица“
1. Установи „Прихватилиште за одрасла и стара лица“ додељујемо донацију у виду неколико кеса гардеробе. Људи из Прихватилишта несебично се старају о једној од група становништва којој је помоћ најпотребнија, а ми смо ту да помогнемо када и колико год можемо.

2. Као вишегодишњи пријатељи, Фонд „Хумано срце Шапца“ игра улогу и једног од суоснивача наше Фондације ком увек радо излазимо у сусрет. Ка истом циљу, идемо сигурним корацима, заједно можемо више. Овај пут донирали смо им намештај у виду неколико фотеља, душека, столова, лавабоа, wц шоља, гарнитура за купатило.

Поделите ово