објављено децембар 1, 2019

Акције у 2019. години

  • И са Прихватилиштем за стара и одрасла лица, Београд, Кумодрашка 226а, Фондација ,,Споменица солидарности“, заједно са Задужбином ,,Алекса Крсмановић“ негује дугогодишњу сарадњу. Пред наступајућу зиму, обезбедили смо топлу гардеробу за кориснике Прихватилишта, а у наше акције ће активно бити укључени студенти Високе школе социјалног рада, који похађају студијски програм социјални рад.
  • У складу са идејом Фондације да помаже свим категоријама друштва, нисмо заборавили ни младе спортисте. Марта 2019. Финансијски смо помогли део трошкова припрема младих играча Рукометног клуба ,,Партизан“.
  • Наставили смо дугогодишњу успешну сарадњу са Установом за децу и младе Сремчица којој смо у марту 2019. донирали јастуке за опремање гинеколошке амбуланте.
  • У децембру исте године, Фондација је добила признање за свој допринос и подршку у раду од Установе за децу и младе Сремчица.
  • Посебно смо осетљиви на болести, како деце тако и одраслих, па смо, у складу са својим могућностима, платили део трошкова за третман матичним ћелијама за девојчицу Петру Обреновић, према приложеном предрачуну Специјалне болнице за општу хирургију Глобал царе сургеру из Новог Сада, и део трошкова за лечења нашег дугогодишњег сарадника Зорана Вукићевића.
  • Петочланој породици из Тршића, помогли смо финансијски како би лакше превазишли тешку финансијску ситуацију услед које им је искључена струја у породичној кући.
  • Фондација ,,Споменица солидарности“, заједно са Задужбином ,,Алекса Крсмановић“ је дугогодишњи сарадник Центра за смештај одојчади, деце и омладине Београд и као и често пута до сада, пред наступајућу зиму, обезбедили смо топлу гардеробу за кориснике Центра. Новина је да ће у наше акције бити активно укључени студенти Високе школе социјалног рада, који похађају студијски програм социјални рад.
  • На основу Уговора о сарадњи у реализацији заједничких пројеката између Задужбине ,,Алекса Крсмановић“ и Фондације ,,Споменица солидарности“, а уз несебично ангажовање Душанке Лукић Хавелка, уручена је донација канцеларијског материјала дечијем вртићу ,,Лола“ у оквиру Предшколске установе ,,Дечији дани“.

Поделите ово