Током скоро пола века постојања, Фондација „Споменица солидарности“ је прерасла првобитну идеју из које је настала. Када то кажемо, не умањујемо значај полазне тачке утемељивача наше Фондације – бригу о деци без родитељског старања, напротив. Наша брига у овом тренутку односи се на све којима је туђа помоћ потребна, како би имали елементарне услове за живот, повратили самопоуздање и осетили се равноправним члановима друштва.

У данашње време, када су чини се, праве вредности депласиране и занемарене под притиском непрестане борбе за опстанак, наше идеје расту и чинимо све да ширимо свест о солидарности у свим сферама живота.

Живот је изазов, и у највећој мери зависи од нас самих, али некада…потпуно ненадано, додју тренуци којима се тешко влада и живот не буде више у сопственим рукама. Тада се више не постављају питања да ли је могло другачије, већ је потребно потражити и пронаћи решење проблема. А проблеми се лакше решавају уз подршку и разумевање.

Поред тешке економске ситуације, која већ дуго влада и са собом доноси многе недаће, усамљеност је један од највећих проблема савременог човека. Разлози су разни, често и специфични, те би их као такве могли анализирати. Али док се тиме баве неке друге структуре, ми смо ту да пружимо наду, топлу реч, пријатељски осмех и поделимо сузу, ако затреба.

И укратко бисмо могли рећи да је наша визија – сачувати традицију, инсистирати на очувању основне ћелије друштва – породице, подржати искрени осећај припадности и заједништва, дати шансу младима и део срца онима од којих смо највише и научили – старима.

Наши пројекти

Погледајте неке од наших пројеката