објављено новембар 2, 2017

Акције у 2017. години

ЈАНУАР

– Првих дана Нове 2017. године нашли смо се у Прихватилишту за стара и одрасла лица, и корисницима однели преко потребну гардеробу и обућу

– Сениорској екипи РК Партизан омогућили смо седмодневне припреме у Врњачкој Бањи, пред почетак другог дела сезоне. За време припрема, рукометаши су још једном показали свој здрав дух и хуманост одигравши хуманитарну утакмицу за помоћ Катарини Црноглавац (7) којој је преко потребан новац за третман матичним ћелијама у Украјини, у борби са церебралном парализом.

– Ранко Смиљанић из Дебељаче нам се обратио личним захтевом заједнократну помоћ у храни и гардероби за децу. Породица Смиљанић броји 6 чланова, од којих су четири кћерке. Успели смо да им обезбедимо уље, брашно, шећер, пиринач, дечју гардеробу и играчке.

ФЕБРУАР

Додељује се донација породици Татјани Бошковић из Обреновца,

Браће Јоксића 6А и то:Дечја гардероба (половна) 2 кесе, Шампон 1/2л-1 ком, Прашак за веш 3кг-1 ком, Дечје играчке 1 кеса

МАРТ

Додељује се донација Женском центру „Милица“ из Врњачке Бање, и то: Фотеље 8 ком

С обзиром на дугу сарадњу Фондације „Солидарност Србије“ и Задужбине „Лазара Стојадиновића, вишег контролора поште и телеграфа и жене Анке“ из Врњачке Бање, као и увид у напоре запослених у Задужбини да се одржи рад ове Задужбине, управитељ Фондације донео је Одлуку о донацији 16 сингле кревета и 16 душека за те кревете, у знак подршке колективу и помоћи у унапређењу пословања.

Милошу Крстићу из Врњачке Бање поклонили смо 4 половне фотеље.

Породица Крстић је избегла 1999. године са Косова и све до почетка ове године, живели су као подстанари. Породица броји 6 чланова, једина ћерка се од рођења носи са церебралном парализом, а Милош је једини запослен у породици.

Корисницима установе Геронтолошки центар Београд поклоноли смо 15 улазница за концерт Бранимира Ђокића. Имајући у виду да је велики број ових наших старијих суграђана годинама „сведочио“ развоју каријере г-дина Ђокића, као и да су његови поштоваоци, са великом радошћу смо их изненадили овом идејом.

Фонду Хумано срце Шапца, дугогодишњим сарадницима и доказаним хуманистима, поклонили смо 6 лампи, 6 фотеља, 4 радна стола, 6 бидеа и 5 ормана.

АПРИЛ

Додељује се донација Дечијем одељењу Опште болнице у Сремској Митровици и то пластифициране навлаке за душеке – 20 за велике и 10 за мале кревете.

ЈУН

Сања Спасовић, самохрана мајка троје малолетне деце обратила нам се молбом за помоћ њеним синовима Стефану и Лазару. Они су мали фудбалери Школе фудбала „Дриблинг“ и због лоше материјалне ситуације, мајка није у могућности да им плати одлазак на припреме у Девојачки бунар. Ми смо то учинили за њих.

ЈУЛ

Корисницама које су спас и утеху од починиоца насиља у породици пронашле у Сигурној кући у Раковици, акцијом запослених у Фондацији „Солидарност Србије“, прикупили смо и поклонили 17 кеса и 2 кутије женске и дечије гардеробе и обуће.

Фондација ,,Солидарност Србије“ је организовала регионалну конференцијиу на тему „СОЦИЈАЛНИ РАД – ПРОБЛЕМИ И ПЕРСПЕКТИВЕ“ у Бајиној Башти од 21-23. јула 2017. године јер је проценила да би оваква конференција била од изузетне важности како би се разменила искуства, знања и идеје на регионалном нивоу и која би унапредила досадашња залагања на унапређењу и развијању система социјалне заштите у региону.
Конференцији су присуствовале бројне колеге из Србије, Црне горе, Републике српске, Босне и Херцеговине које су узеле активно учешће на конференцији и изразиле задовољство што им је пружена могућност да размене мишљења, знања, искуства, као и проблеме и визије са колегама из различитих установа и организација социјалне заштите из региона.

АВГУСТ

Фондација „Солидарност Србије“ и Клуб малог фудбала ФОН су се споразумели да у оквиру Клуба малог фудбала покрену и Школу малог фудбала , а све у циљу развоја и афирмације малог фудбала и ширења спортског духа. За почетак сарадње, ФСС је купила 10 футсал лопти.

Породични лекар породице Драгана Попадића из Нове Вароши нам се обратио молбом за помоћ овој петочланој породици, која живи и изван руба егзистенције. Осим што су погођени сиромаштвом, сви чланови породице имају озбиљне здравствене проблеме који захтевају свакодневно лечење и примену терапије. Помогли смо им новчаном донацијом у износу од 50.000, 00 динара.

Фондација „Солидарност Србије“ и Задужбина „Лазара Стојадиновић, вишег контролора поште и телеграфа и жене Анке“ на основу Протокола о сарадњи организовале су спортско едукативни кам за децу без родитељског старања из ЈУ Дом „Рада Вранешевић“ из Бања Луке и децу излечену од карцинома из Удружења НУРДОР из Београда у објекту Задужбине у Врњачкој Бањи. У оквиру програма кампа деца су се окушала у кошарци, фудбалу, пливању…али и доста научила кроз тестове опште културе.

СЕПТЕМБАР

ФСС се прикључила Удружењу СЕНИОР из Београда у организацији манифестације “Старост за младост” која је одржана 02.09.2017. године на Ади Циганлији, а која је имала за циљ подршку младих припадницима трећег доба..02.09.2017.

ОКТОБАР

Библиотеци „Влада Аксентијевић“ из Обреновца поклонили смо 25 књига.

Јованки Срдановић из Калуђерице доделили смо донацију у виду пелена и гардеробе.

Хуманитарном Удружењу из Новог Сада Јуст Гиве Србија, поклонили смо 35 кеса гардеробе и обуће за децу и одрасле за њихову велику хуманитарну акцију поклањања најугроженијим категоријама друштва путем друштвених мрежа.

Ивани Илинчић испред Удружења „ПОКЛАЊАМ СРЦЕМ“ поклонили смо 7 кеса гардеробе за одрасле и децу.

Сањи Ескић из Јарка доделили смо још једном помоћ у гардероби и обући за одрасле.

Поделите ово