објављено мај 29, 2023

Уручена награда „Ђурин шешир“

И ове године смо у сусрет обележавању 56 година од оснивања Фондације ,,Споменица солидарности“ , 29.05.2023.год. уприличили окупљање сарадника и пријатеља.

Као и претходних пар година, састали смо се да уз једну од наших активности , а то је додела књижевне награде ,,Ђурин шешир“, подсетимо на важност солидарности, несебичног давања и истрајност.

Захваљујемо се свим оснивачима, суоснивачима, сарадницима и пријатељима на подршци у тешким годинама за доброчинство.

Књижевна награда ,,Ђурин шешир“ традиционално је уручена у четвртак, 25. маја 2023. у 18ч, у Удружењу књижевника Србије у Београду, уз промоцију и представљање добитника и награђене књиге.

Фондација ,,Споменица солидарности“ на једногласан предлог стручног жирија (у саставу Видак Масловарић, председник и чланови Владимир Илић и Мајо Даниловић), доделили су књижевну награду Ђурин шешир за 2022. годину књижевнику МИЛЕНКУ ЧУРОВИЋУ КИЧАВСКОМ за књигу поезије ,,НЕ ПИТАЈ!“.

О аутору и књизи, говорили су Видак Масловарић, књижевник, заменик председника Удружења књижевника Србије, Мајо Даниловић, књижевник и Бранко Бабовић, глумац, који је читао неке од песама из награђене књиге.

Награда се додељује дванаести пут (претходни добитници су књижевници Миљурко Вукадиновић, Ненад Глишић, Мирослав Јозић, Срба Игњатовић, Предраг Бајо Луковић, Драган Мраовић, Горан Лабудовић Шарло, Иван Лаловић, Милоје Дончић, Данило Јокановић и Видак Масловарић) и састоји се од Повеље, уникатног, ручно рађеног шешира по угледу на онај који је носио Ђура Јакшић и бронзаног барељефа са Јакшићевим ликом, радом вајара Остоје Балканског.

Поделите ово