објављено мај 27, 2022

Уручена награда „Ђурин шешир“

Књижевна награда ,,Ђурин шешир“  традиционално  је уручена у четвртак, 26.маја 2022. у 19ч, у Кући Ђуре Јакшића у Скадарлији, уз промоцију и представљање добитника и награђене књиге.

Фондација ,,Споменица солидарности“ и Установа културе Пароброд – Кућа Ђуре Јакшића, на једногласан предлог стручног жирија (у саставу Душан Стојковић, председник и чланови Милош Јанковић и Радивоје Марковић),  доделили су књижевну награду Ђурин шешир за 2021.годину књижевнику ВИДАКУ М. МАСЛОВАРИЋУ  за књигу поезије ,,НЕВИДЉИВИ ИЗУМИТЕЉИ БУДУЋНОСТИ“.

О аутору и књизи, говорили су Веселин Мишнић, књижевник и књижевни критичар, Живорад Ајдачић, генерални секретар Културно просветне заједнице Србије, Миленко Чуровић, песник, дугогодишњи сарадник Фондације …

Награда се додељује једанаести пут (претходни добитници су књижевници Миљурко Вукадиновић, Ненад Глишић, Мирослав Јозић, Срба Игњатовић, Предраг Бајо Луковић, Драган Мраовић, Горан Лабудовић Шарло, Иван Лаловић, Милоје Дончић и Данило Јокановић) и састоји се од Повеље, уникатног, ручно рађеног шешира по угледу на онај који је носио Ђура Јакшић и бронзаног барељефа са Јакшићевим ликом, радом вајара Остоје Балканског.

Поделите ово